тапети по поръчка


ФОТОТАПЕТИ:

ТАПЕТИ:

фигурални мотиви
флорални мотиви
мотиви "Animals"
за младежката стая
кухненски

ФРИЗОВЕ:

РЕПРОДУКЦИИ:

КОЛЕКЦИЯ ДИЗАЙНЕРСКИ ТАПЕТИ / TAPETI WALLMANTIK

КОЛЕКЦИЯ ДИЗАЙНЕРСКИ ТАПЕТИ / TAPETI WALLMANTIK

 

 
 

.
btv / Сутрешен Блок / дизайн на тапети

Тапети и фототапети по поръчкаиндивидуално решение за интериора


 
 
 

.
Бизнес Класа / дизайн на тапети

Тапети и фототапети по поръчкаиндивидуално решение за интериора

>

 
..списание "Още за КЪЩАТА"
 
 

.
Списание "Още за КЪЩАТА" брой 03/2008

ТАПЕТИ С ХАРАКТЕР

Весела Маркова

.......Тапетите отново са ключов фактор в интериора. Примамливите и красиви предложения накараха много хора отново да се обърнат към тях, може би все още с известни резерви. Но тапетите на новото време са не само пленяващо красиви, те са създадени, за да ни улеснят максимално. На какво можем да заложим? Качество, дизайн, марка? Когато става въпрос за тапетите, всичко е от значение, но най-напред се повлияваме от визията.
.......Ако вече сте увлечени от романтичната ретро вълна, която навлиза все по-осезаемо във всички аспекти на дизайна, то тапетите на Лора Ашли ще бъдат за вас неустоимото изкушение. Те ще създадат изключителното въздействие и индивидуалност, която търсите за вашия дом.
.......Ако харесвате нестандартното и сте изявени индивидуалисти, ако ви е трудно да намерите “тапета”, който да създаде желаната среда във вашия дом, то със сигурност ще оцените уникалната възможност, която ви предлагат от TapetiDesign.com – “тапетите по поръчка”.
.......Дали ще обзавеждате фина и изискана детска стая, или очарователно-романтична спалня, може да разчитате - тапетите на Лора Ашли ще я преобразят. Дизайн извън времето, елегантни десени, бели цветя и ментово зелено за стая с атмосфера, буйни букети с многоцветни рози в кошници, редуващи се с широки ивици бежово и бяло, сладко розово, за стаята на “малката принцеса” или за нежни и романтични натури.
.......Колекцията на Лора Ашли от тапети за дома е създадена за всички помещения - от кухнята до всекидневната, но най-вече за спалнята, където елегантността, присъща за английската марка, създава спокойствие и ведрост, нежност и грация, романтично уединение.
.......Почеркът на Лора Ашли не може да остане незабелязан. Елегантен, традиционен и изразителен, тапетът се съчетава по един блестящ начин като естествено продължение на текстилите и мебелите в изисканата колекция за дома,- предлагана от Лора Ашли. 
.......В търсене на най-добрия избор на тапет, въпреки многобройните предложения, можем да се спрем и на вариант, който да бъде единствено и само за нас, уникална идея, която ще се развие специално, за да пасне на конкретния интериор, на мебелите, на настроението... Избор, продиктуван и “моделиран” от мястото, от обстановката, от хората. Да има такава възможност. Неволно хрумване, красив детайл, любима вещ и идеята прераства в... тапет. Екипът от млади и ентусиазирани дизайнери от TapetiDesign.com дава шанс на всеки да бъде креативен, да изрази себе си, своите предпочитания и вкус.
.......На практика, благодарение на технологиите днес, имаме възможност да направим този тапет, който да е олицетворение на екстравагантното мислене и стремеж към различното и уникалното или просто тапетът, който ще създаде атмосферата, която винаги сме си мечтали да излъчва нашето жилище. Възползвайки се максимално от компютърните технологии, образите от въображението ни реално могат да бъдат материализирани. Нещо повече, това ни позволява да избягаме от досега познатите ни ограничения и стереотипи.
.......Тапетът вече може да бъде много повече от ролка хартия с редуващи се фигури. Може да бъде специално “скроен” така, че да следва извивките, чупките по стените, да не се нарушава симетрията на фигурите, да не се деформират или прекъсват те неестествено.


илюстрации и цялата статия на страниците на списанието:

 
 
 

.
Списание МАГАЗИН брой 02 - март/08

...... През 80-те тапетите бяха във вихъра си. Облепвахме с тях всичко, отгоре до долу. После им обърнахме гръб, защото се влюбихме в белите стени, в розовите стени, в цвят праскова или лимон. Днес ги възродихме, но в нови одежди, по-шик, по-модни. И за да ни е интересно, ги използваме като акцент само на една стена, като фриз, контрапункт.

Цветни сънища по стените
интервю с Никола Константинов - главен дизайнер "Студио за дизайн на тапети"

...... Завръщането им е тясно свързано с носталгията по ретрото, с бягството от минимализма, с интереса към необарока и романтизма. Смело комбинираме минималистичен декор с тържествени тапети, изчистен десен по стените с романтичен стил.
...... „Всеки трябва да събуди твореца в себе си - да рисува, да създава, да опитва и експериментира – убеден е Никола Константинов от "Студио за дизайн на тапети". Като изискана подправка тапетите са способни да накарат пространството да затрепти. Изчистените флорални линии от по-тъмната гама подтикват и предразполагат към интимност и уютно приглушено осветление. По-пъстрите флорални тонове характеризират едно по-разкрепостено и фриволно отношение към заобикалящото пространство. Тъмните фигурални мотиви пък говорят за строго подчертана индивидуалност. Графичните и монохромни тонове на фигурните шарки изискват минималистични прави линии. Възроденият интерес включва и идеята дадена фирма да подчертае своята идентичност като върху тапета се появява нейното лого, естествено по съвсем графичен начин.”
...... "Когато искаме един интериор да е по-наситен, тогава залагаме на повече детайли. Ако помещението е малко, бихме могли да изберем за контрапункт по-едри шарки. Друг вариант, когато помещението е много голямо и стои прекалено тежко, намаляваме го визуално с малки фигури по тапетите. Няма принципи, всеки комбинира сам, според своите разбирания, вкусове, настроение. И все пак:
......• ако става въпрос за всекидневна, предпочитат се по-тъмни тонове, изчистени форми. Хит са черно-белите нюанси;
......• в антретата се комбинират по-рустикални рамки, като общо взе- то формите също са изчистени;
......• в детските стаи всичко зависи от възрастта на обитателя им. Предпочитат се по-светли цветове, дори електрикови, за да внесат радост. При спалните на тийнейджърите се залага на комикси и анимационни герои;
......• в мезонетите при скосените тавани тапетите стоят претрупано, ако и тавана се облепи. Затова се декорират само стените. А когато те са с гардероби и при повече мебели, се прави само една шарена стена като акцент;
......• освен бяло и черно, модни са нюансите на лилавото, сивата гама, зеленикавата, пастелните цветове;
......• добре е тапетът плавно да се вписва в интериора, не да ни отблъсква;

На въпроса кое е демоде?
"Нека приемем отмитите цветове на зеленото, розовото, светлосиньото. С една дума - старите тапетни серии. Белите стени обаче не са демоде. Те са перфектен фон за някое по- голямо платно, което да подсили артистичността на помещението или например на екстравагантно канапе, което би изпъкнало като скулптура, ако е обградено с тапети в атрактивен десен." - смята Никола Константинов от "Студио за дизайн на тапети"

 
 
 

.
Списание 1 / edno.bg / Шопинг Терапия

Тапети и стикери по поръчкаиндивидуално решение за интериора

Адриана Андреева
21 Декември 2007 г.

...... Добрите проекти винаги ме радват, но тези от България ми вдигат настроението с една доза повече. Софийската дизайнерка Елена Владимирова е създала сайт за тапети по поръчка, който дори в начален етап дава обещаващи сигнали за голям потенциал и качествена стилистика. Елена не е сама в начинанието си и техническото изпълнение е поел Никола Константинов, който явно разбира от печат, тапети, рязане и подобни.
...... Сайтът е идеалният вариант, когато се озовеш в онази огромна пропаст между тапети Praktiker (нищо лошо за тях) и Armani Casa без да си открил твоето нещо. Защото Елена и компания предлагат задоволяване на всякакви индивидуални изисквания (цветови решения, големини, форми), съобразени с твоя интериор (могат и да те консултират, но хубавата Елена е заета за твое съжаление).
...... Тапетите и стикерите са голям хит в интериорня дизайн в момента. Атрактивни повтарящи се десени или един силен акцент под формата на стикер оправят положението и в най-невзрачния и отчайващ дом. Вярваш или не, но фототапетите, да онези с гледките от Алпите, водопадите и горите, така емблематични за по-разкрепостения соц дом и гордост за хола на всяка домакиня, отново се завръщат с пълна сила. Явно Елена е в час с тези световни тенденции и ти предлага абсолютно всичко от горе изброеното. Не само това. Ако си в настроение за лични експерименти, можеш да създадеш свой собствен десен на тапет или стикер.
...... Сайтът Тапети по поръчка е дал ориентировачни цени между 12 и 15 лв. за 1 кв.м., но те варират в зависимост от сложността и типа на поръчката, особено при лимитираните и еднократни серии, създадени единствено и само за твоя интериор, примерно.
...... Каталогът от тапетни десени е набрал високи обороти и в момента се предлагат за цялостно жилищно обзавеждане, включително и на детски стаи, кухни и бани. Има дори и предложения за репродукции, нарисувани от различни български художници. Съвсем по коледно в момента се предлагат десени, подходящи за новогодишна украса.

 
.....
 
 

.
списание "МEZONET" брой 06, април 07 цялата статия:

"...дошли сякаш от филм...филм на Алмодовар..."

Каква би могла да бъде връзката между последните хитови флорални тенденции и ретро нюансите?

...... Носещи духът на 60-те и 70-те години, с лек носталгичен полъх, тапетните колекции от каталога на ТапетиДизайн.ком, нежно и ефирно ни възкачват на крилете си и сякаш с вълшебно килимче ни понясят към далечни и загадъчни светове. Предствете си колко деликатно биха се възприели всички тези мотиви, които така ни очароваха в далечното минало. Изживявайки своя ренесанс, тапетите сега се завръщат с едно така модерно звучене, което би задоволило и най претенциозният вкус.
...... Понякога предлагащи елегантен аристократизъм, друг път деликатен финес. Стремящи се към ненатрапчива изисканост, постигащи модерен шик. Акцентиращи или допълващи, на ролка или на стикери, колекциите на ТапетиДизайн.ком неминуемо имат своето характерно излъчване и индивидуалност.
....................................................................................................................................Ирен Леви

 
 
.
"Студио за Дизайн на Тапети и Декоративни Стенни Покрития" 2007 / 2017